В Україні створено асоціацію з "вибивання" боргів

Понеділок, 15 грудня 2008, 13:31
 

В Україні створена Асоціація колекторського бізнесу (АКБУ).

Про це повідомив один з ініціаторів створення такого об'єднання - генеральний директор компанії "Укрборг" Андрій Ладановський на прес-конференції у понеділок в Києві.

За його словами, засновниками АКБУ, крім "Укрборгу", виступили колекторські компанії "Служба виконання зобов'язань", Verdict (входить до групи компаній eCall), Credit Collection Group, "Європейське агентство з повернення боргів", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив генеральний директор Credit Collection Group Гжегож Копаніаж, завданням АКБУ є створення стандартів колекторського бізнесу.

Ладановський додав, що одним із завдань асоціації є також створення системного підходу до роботи з фінансово-кредитними установами.

За даними АКБУ, український ринок колекторських послуг на цей час становить 2,5 млрд. грн. боргів, з яких понад 70% припадає на компанії-засновники АКБУ.

За словами Ладановського, надання колекторських послуг в умовах фінансової кризи актуалізується: обсяг прострочених кредитів фізичних осіб в банківській системі з жовтня до грудня поточного року виріс на 10 млрд. грн. - до 40 млрд. грн.

"Зараз, як ніколи, наші послуги корисні обом сторонам конфлікту, оскільки, якщо людина не платить за кредитом, у нього існує якийсь конфлікт з організацією, які йому ці гроші дала. І саме наше втручання в цей конфлікт, можливе, як арбітра, що допоможе досягти позитивного результату для обох сторін ", - сказав Ладановський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: