Партія регіонів хоче, щоб НБУ з Тимошенко відзвітували

Понеділок, 15 грудня 2008, 12:22
 

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступає за звіт Кабінету Міністрів і Національного банку в парламенті з фінансово-економічної ситуації на пленарному тижні 16-19 грудня.

Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми минулого тижня домовлялися, що заслухаємо в парламенті звіт уряду і звіт Національного банку. Ми вважаємо, що в ситуації, яка склалася в державі, особливо у фінансовій сфері, 2/3 провини лежить на уряді і 1/3 - лежить на Національному банку. Тому ми пропонуємо заслухати їхній звіт спільно", - сказав він.

Єфремов підкреслив, що Кабмін досі не вніс у Раду остаточний проект державного бюджету на 2009 рік, а також проект програми соціально-економічного розвитку на майбутній рік.

Реклама:

Члени ПР вважають, що проект бюджету має містити в собі антикризові заходи, а програма соціально-економічного розвитку мусить мати характер антикризового пакета.

Єфремов також виступив із пропозицією про заслуховування Радою на пленарному тижні 23-26 грудня звітів усіх слідчих комісій, які створено в парламенті.

Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Національний банк і комерційні банки до співробітництва з Кабінетом Міністрів зі стабілізації фінансового сектору.

На початку грудня депутат Ради від фракції Партії регіонів, колишній міністр фінансів Микола Азаров пропонував парламенту створити тимчасову слідчу комісію для перевірки діяльності Національного банку в період фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: