Німці підготують львівський транспорт до Євро-2012

Понеділок, 15 грудня 2008, 10:31
 

Стратегію розвитку міського транспорту у Львові буде розробляти консорціум німецьких компаній PTV AG - VCDB GMBH, який став переможцем відповідного конкурсу.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Розробляти стратегію будуть за грантові кошти німецького державного банку розвитку KFW сумою 500 тисяч євро. Угоду про співробітництво з переможцем конкурсу планують підписати на поточному тижні.

На міжнародний відкритий кваліфікаційний конкурс з розробки стратегії розвитку міського транспорту були подані 3 заявки від PTV AG-VCDB GMBH, Poyry Infra і Intecsa-Inavca.

Обирала переможця Львівська міська рада та незалежний експерт з питань транспорту від німецького банку KFW.

За даними прес-служби, PTV AG - VCDB GMBH набрала найбільшу кількість балів, друге місце зайняла іспанська Intecsa-Inavca і третє відповідно Poyry Infra.

В результаті розробки концепції будуть визначені проекти в області дорожньої інфраструктури, громадського харчування та міського транспорту, управління транспортними потоками розвитку міського транспорту на 20 років.

"Проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу - стимул для європейських банків вкладати гроші в українську інфраструктуру, перш за все, за рахунок збільшення кредитних ліній. Одна з частин транспортної концепції - підготовка міста до Євро-2012. Концепція повинна визначити пріоритетність і доступність об'єктів. Відповідно, першочергове кредитування отримають об'єкти, що входять в категорію "пріоритетних", - повідомив директор департаменту Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний.

Крім цього, концепція дозволить впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху і запропонувати і вже готові проекти їх розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: