Долар продовжує "вільне падіння"

Понеділок, 15 грудня 2008, 08:45
 

Курс долара США впав до найнижчого значення за 8 тижнів через побоювання, що допомога автопрому США за рахунок коштів Troubled Asset Relief Program (TARP) залишить фінансовий сектор без захисту.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Долар відносно японської ієни коливається близько мінімуму за 13 років після того, як адміністрація президента США Джорджа Буша оголосила в п'ятницю, що кошти, виділені для допомоги фінкомпаніям, можуть бути використані для порятунку General Motors Corp. і Chrysler LLC від колапсу.

Долар дешевшає відносно інших світових валют через очікування подальшого зниження базової процентної ставки Федерального резерву за підсумками засідання 15-16 грудня.

Євро на 7:34 в понеділок коштувало 1,3473 дол. у порівнянні з 1,3369 дол. в кінці попереднього торгового дня. Курс японської валюти відносно єдиної європейської склав на 7:34 в понеділок 122,36 ієни проти 121,83 на закритті ринку в п'ятницю.

Вартість японської валюти відносно долара підвищилася до цього часу до 90,83 ієни з 91,21. 12 грудня курс долара падав відносно ієни до 88,53, що є найнижчим значенням з серпня 1995 року.

"Не існує суттєвих перешкод для подальшого зниження курсу долара відносно ієни, - стверджує Юкава Амікура з Nomura Trust and Banking Co. - Спрямування автовиробникам державних коштів, раніше передбачених для фінансового сектору, може означати скорочення обсягів допомоги, що надається".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: