"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки "підрізало" ціни на продукти харчування

Понеділок, 3 листопада 2008, 12:59
 

Міністерство економіки пропонує Кабінету Міністрів увести граничний розмір рентабельності на основні продукти харчування не вище 12%.

Про це йдеться в проекті постанови Кабміну про внесення змін до постанови уряду № 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади й виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)", повідомляє агентство "Українські новини".

Зазначений рівень рентабельності міністерство пропонує встановити для пшеничного борошна вищого, 1 і 2 сортів, житнього борошна, хліба та хлібобулочних виробів, макаронних виробів, крупи, яловичини, свинини, м'яса птиці, ковбас варених (крім вищого сорту), молока із вмістом жиру до 2,5%, сиру жирністю до 9%, сметани зі вмістом жиру до 20%, яєць, цукру-піску й соняшникової олії.

Постанова Кабміну № 1548 покладає функції контролю рівня рентабельності виробництва на Раду міністрів Криму, обласні, Київську й Севастопольську міські державні адміністрації.

Реклама:

Відповідно до пояснювальної записки, проект розроблений у зв'язку необхідністю стримування зростання роздрібних цін на основні види продовольчих товарів.

Як повідомляло агентство, у січні-вересні інфляція становила 16,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!