Автомобільний ринок в Україні завмер

Четвер, 9 жовтня 2008, 11:19
Продажі машин у вересні зросли всього на 2% у порівнянні з цим же місяцем минулого року.

Якщо порівнювати з серпнем 2008 року, то обсяги ринку й зовсім знизилися - на 2,7%, повідомляє видання "Дело" з посиланням на Auto-Consulting.

Лідерство на українському ринку як і раніше зберігає "Автоваз". Однак у вересні його частка на ринку знизилася на 1% - до 15%. На думку аналітиків, позиції лідера сильно стримує автокредитування.

Зміни сталися на другому місці. Компанія Daewoo здала свої позиції в Україні. Тепер №2 в Україні - Hyundai. В Auto-Consulting бачать у цьому відразу дві причини.

По-перше, вихід Hyundai на друге місце обумовлений припиненням виробництва Daewoo на польському заводі FSO і переведенні його на ЗАЗ. По-друге, прагматичною ціновою політикою його конкурентів.

На третє місце по продажах вийшла Toyota. Японські автомобілі піднялися за місяць із 6 на 3 позицію, відвоювавши 7,3% ринку.

У той же час автомобільний ринок Європи у вересні показав чергове зниження. За даними рейтингового агентства J .D. Power Automotive Forecasting, продажі зменшилися майже на 10% у порівнянні з вереснем минулого року.

Усього в країнах Європи за місяць продано всього лише 1,2 мільйони машин.

Лідер з падіння ринку - Ірландія. Продажі авто в цій країні знизилися на 62%. Важка ситуація й в Іспанії - ринок звалився на 31%.

Замикає трійку аутсайдерів автомобільного ринку Європи Великобританія. На початку осені продажі машин у цій країні знизилися на 21%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: