Українські акції на закордонних ринках втрачають вагу

Четвер, 9 жовтня 2008, 11:02
Курси акцій українських компаній на закордонних біржах у середу продовжували падати й середнє їхнє зниження перевищило 10%, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку.

Відповідно до розрахунків інвестиційної компанії "Конкорд Капітал", що враховує у своєму індексі, які котируються на Лондонській і Варшавській біржах папери українських емітентів, середнє падіння їхніх курсів у середу склало 13,1%.

"Зниження українських паперів на закордонних площадках тривало й було значним, більше 10%", ---і підтвердив цю інформацію директор іншої найбільшої на ринку інвестиційної компанії "Драгон Капітал" Дмитро Тарабакін.

Згідно з даними Лондонської фондової біржі, падіння найбільш ліквідних українських паперів 8 жовтня склало: Ferrexpo - 15,8%, JKX - 10,8%, "Мироновського хлібопродукту" - 16,7%, Regal Petroleum - 7,5%, XXI Century Investments - 45,6%, KDD Group - 5,9%, Landkom - 4,2%, DUPD - 13,3%.

На Варшавській фондовій біржі папери Kernel Group - 5,2%, Astarta - 1,3% і а їхня загальна вага - 48,6%.

За словами Тарабакіна, з огляду на вечірнє оголошення Президента про дострокові вибори Верховної Ради й зовнішній фон, що є негативним, можна очікувати продовження зниження курсів і в четвер.

Як повідомлялося, українська фондова біржа ПФТС вирішила в середу не відкривати торги, побоюючись сильного зниження акцій і падіння ПФТС-Індексу нижче 300 пунктів.

У цілому з початку року ПФТС-Індекс знизився на 72,8%, з початку місяця - на 14,9%, у тому числі в останній торговельний день 7 жовтня - на 8,15%.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: