"Сбєрбанк Росії" не відмовляється від купівлі великого банку в Україні

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 14:16
 

Сбєрбанк Росії" розглядає можливість покупки одного з українських банків.

Про це повідомив голова правління ЗАТ "Дочірній банк Сбєрбанку Росії" (Київ) В'ячеслав Юткін в інтерв'ю українській газеті "Экономические известия".

"Перед дочірнім банком стоїть задача ввійти до п'ятірки (найбільших - ЕП) українських банків до кінця 2010 року. Тому зрозуміло і логічний інтерес у придбанні одного із системних українських банків. Іншими способами цю задачу не вирішити. Думаю, зараз дуже вдалий час для такої покупки, тому що ціни на банківські активи значно знизилися", - сказав Юткін.

Банкір також повідомив, що якщо в майбутньому буде прийняте рішення про продаж "Ощадбанку" (Київ), "Сбєрбанк Росії" розгляне можливість його покупки, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

"Якщо коли-небудь держава прийме рішення продавати "Ощадбанк", а думаю, це неминуче, ми будемо серед перших бажаючих його придбати. В "Сбєрбанку Росії" близько 30% ринку приватних клієнтів у Росії. Я не бачу перешкод, щоб "Ощадбанк" займав аналогічну позицію на Україні в перспективі", - вважає Юткін.

Він також повідомив, що "Сбєрбанк РФ" не зацікавлений у покупці "Промінвестбанку".

"Чутки і заяви про можливу націоналізацію банку погіршують шанси на його успішний продаж. Однозначно можна сказати, що сьогодні "Сбєрбанк" у покупці ПІБа не зацікавлений і переговорів на цю тему не веде", - сказав він.

Банкір також спростував інформацію про те, що банк веде переговори про придбання пакету акцій "Приватбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: