ПФТС показав дводенний рекорд

Вівторок, 21 жовтня 2008, 19:46
 

За результатами торгів у вівторок, 21 жовтня, індекс ПФТС піднявся на 2,34%, досягши рівня 272,57 пунктів.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 108 угод. Обсяг торгів склав 57 млн. грн., з них 12 млн. грн. на ринку акцій.

Індекс UAI-50 (Український Зважений Індекс), зафіксував підйом на 2,99%, зупинившись на позначці 28,27 пункту, повідомляє FundMarket.

Аналітик ЗАТ "УНІВЕР Капітал" Ольга Демченко відзначає "позитивний вплив новин про наміри Президента й уряду підсилити заходи для протидії поширенню фінансової кризи, у т.ч. за підтримки банківської системи та експортоорієнтованих галузей".

Реклама:

Лідерами торгів у вівторок стали: ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" (+63,33%), АБ "Укргазбанк" (+63,63%), "АвтоКраз" (+41,03%), "Дніпроенерго" (+72,80%).

Експерт звернула увагу і на ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь", що закінчив день з приростом 8,70% через корпоративні новини про виплату дивідендів компанії.

Демченко також у своєму коментарі помітила, що продавців на ринку дотепер ще переважна більшість.

Звідси в багатьох емітентів спостерігається зниження цін на акції: ВАТ "Запоріжсталь" (-45,45%), ВАТ "Стаханівський вагонобудівний завод" (-16,92%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (-7,63%), ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич" (-33,33%).

У той же час, директор із стратегічного розвитку інвестиційної компанії UFC Capital Сергій Кульпинський підкреслює, що "підтримка банківської системи залишається головним фактором для зростання фондового ринку".

Експерт вважає, що НБУ треба втрутитися в ситуацію на фондовому ринку, сприяючи зменшенню міжбанківських ставок, але "в Україні для їхнього зниження в Нацбанку сьогодні засобів недостатньо", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: