НБУ готовий продовжувати інтервенції на міжбанку

Вівторок, 21 жовтня 2008, 14:05
 

Національний банк готовий продовжувати інтервенції на міжбанківському валютному ринку для підтримки курсу гривні.

Про це агентству "Українські новини" повідомив заступник голови НБУ Олександр Савченко.

"Якщо буде потреба, Національний банк буде продовжувати виходити на (міжбанківський валютний) ринок. Але фундаментальна теза про більш волатильний курс залишається в силі", - сказав він.

Савченко підкреслив, що Нацбанк прагне зблизити ринковий й офіційний курси й розраховує досягти такого зближення найближчим часом.

Реклама:

"Ми ведемо політику зближення фактичного й офіційного курсів і сподіваємося через кілька тижнів вийти на один показник", - сказав він.

Обсяг продажу доларів Нацбанком на міжбанківському валютному ринку з початку жовтня, за даними Савченка, становить менше 2 млрд. доларів.

"Поки цифра (обсягу продажів з резервів для підтримки курсу гривні) істотно менша за 2 млрд. доларів", - зазначив він.

Відносно структури золотовалютних резервів заступник голови НБУ сказав, що частка долара в загальному їхньому обсязі трохи скоротилася.

"У нас постійно йде коригування структури резервів, і ми можемо сказати, що в нас найбільш захищена структура резервів від коливань американської валюти. Тому що в нас частка долара істотно менша, ніж у наших країн-сусідів", - зазначив Олександр Савченко.

Як повідомлялося, 20 жовтня Національний банк продавав долари на міжбанку за курсом 5,10 грн./дол., 17 жовтня - за 5,03 грн./дол., до цього кілька днів поспіль - за курсом 5,0 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: