Луценко створить реєстр рейдерів

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 11:48
 

Міністерство внутрішніх справ має намір створити електронний реєстр компаній, охоронних фірм і несумлінних суддів, причетних до рейдерства, а також підприємств, що постраждали від нього.

Таке рішення було ухвалене на колегії МВС, пише видання "Комерсант-Україна".

"У нас є група, що аналізує дану інформацію. Ми знаємо, хто може піддаватися рейдерству і з чийого боку", - сказав на колегії заступник міністра Володимир Євдокимов.

Він запропонував створити електронний реєстр організацій, щодо яких застосовувалися силові захоплення, а також підприємств, фірм і несумлінних суддів, причетних до рейдерства.

Реклама:

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що в низці випадків рейдери навіть використовують шоломи, кийки і форму, схожу на міліцейську.

"На це вони в будь-якому випадку не мають права. Це вже порушення законодавства", - сказав міністр, зазначивши, що охоронні фірми, помічені в таких порушеннях, потрібно карати аж до позбавлення ліцензії.

За словами голови МВС, "особливе обурення" викликають випадки, коли під удари рейдерів потрапляють журналісти.

Луценко закликав підлеглих позбавляти ліцензій охоронні фірми, співробітники яких били звичайних громадян, особливо журналістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: