Тимошенко скаржиться на чергову рейдерську "отаку"

Четвер, 16 жовтня 2008, 16:21

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернеться до Генеральної прокуратури для розслідування факту підвищення цін на ліки з боку оптових постачальників.

"Зараз ми отримали інформацію, що зараз по Україні окремі оптові приватні постачальники необґрунтовано і без будь-яких пояснень збільшили ціни на лікарські засоби. Я вважаю, що це ще одна рейдерська отака на Україну", - заявила Тимошенко журналістам у четвер. (Прем'єр обмовилися і неправильно вимовила слово "атака") 

За її словами, ці дії мусять бути миттєво зупинені, тому вона вже в четвер направить звернення до генпрокуратури з переліком таких підприємств, які "здійснюють необґрунтовану цінову атаку".

"Мені здається, що всі ці речі сплановані для того, щоб розбалансувати і дестабілізувати далі ситуацію в Україні", - заявила Прем'єр.

Реклама:

Тимошенко просить генпрокуратуру терміново порушити кримінальні справи, а майно цих компаній арештувати.

Тим часом Антимонопольний комітет порушив справу за фактом одночасного стрімкого підвищення цін на лікарські засоби з боку деяких операторів ринку медпрепаратів.

За наявною в Комітеті інформацією, вартість окремих препаратів зросла майже на 50%.

Комітет вивчає причини зростання, а враховуючи значний асортимент лікарських засобів, АМКУ зосередить свою увагу на найбільш необхідних для населення препаратах. Зокрема, амізон, корвалол, каптопрес тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!