Прожитковий мінімум підвищили до 626 гривень

Середа, 1 жовтня 2008, 13:46

З 1 жовтня в Україні підвищується розмір прожиткового мінімуму для різних категорій населення. Це підвищення є вже четвертим і останнім цього року. До цього прожитковий мінімум підвищувався в січні, квітні й липні, повідомляє агенство Ліга .

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін у деякі законодавчі акти України", прожитковий мінімум на одну людину розраховуючи на місяць із 607 грн. підвищується до 626 грн.

Для працездатних осіб прожитковий мінімум підвищений з 649 грн. до 669 грн.; для осіб, що втратили працездатність, з 482 грн до 498 грн. Також підвищений прожитковий мінімум для дітей у віці до 6 років - з 540 грн. до 557 грн.; для дітей у віці від 6 до 18 років - з 680 грн. до 701 грн.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект "Про внесення змін у статтю 4 Закону України "Про прожитковий мінімум" (щодо затвердження прожиткового мінімуму)". Відповідно до документа, парламент повинен буде затверджувати окремим законом прожитковий мінімум, і вже на цих показниках Кабмін буде розробляти всі інші соціальні параметри.

Реклама:

Нагадаємо, що у 2009 році уряд планує збільшити прожитковий мінімум для працездатних громадян до 770 грн. Крім того, відповідно до законопроекту "Про Державний бюджет України на 2009 рік", з 1 січня 2009 року розмір мінімальної заробітної плати встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Так, оклад працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки для працівників бюджетної сфери встановлюється на рівні 630 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: