Перемога в суді підвищила капіталізацію Cadogan Petroleum

Середа, 1 жовтня 2008, 10:25

Фінансовий ринок позитивно відреагував на повідомлення Cadogan Petroleum про перемогу в судових позовах за ліцензії на розробку українських родовищ.

За минулі два дні акції компанії подорожчали на 17%. Cadogan має намір вже найближчим часом інвестувати в розробку родовищ більше 90 млн. дол., повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Зростання акцій Cadogan вже вплинуло на плани інших міжнародних компаній, що заморозили свої проекти з освоєння українських родовищ.

Скандал з розробкою Cadogan Petroleum українських родовищ виник після того, як Господарський суд Полтавської області за позовом Міністерства охорони навколишнього природного середовища позбавив компанію ліцензій на вивчення й розробку Пірковського й Загорянського родовищ.

Реклама:

Претензії у НАК "Надра України", що звернулася із скаргою на Cadogan в Мінприроди, і в самому міністерстві не коментують. Після рішення суду Cadogan призупинила торги своїми акціями на LSE у зв'язку з падінням котирувань більш ніж на 32%.

Після того як компанія повідомила про перемогу в судових позовах, у понеділок акції Cadogan на LSE знову почали зростати. За минулі два дні цінні папери компанії подорожчали на 17% - з 0,9 фунта до 1,08 фунта за штуку.

Як повідомлялося, 26 вересня Полтавський обласний адміністративний суд, а 29 вересня Харківський адміністративний апеляційний суд визнали незаконними накази Мінприроди про анулювання ліцензій Cadogan на розробку родовищ.

В "Надрах України" поки не вирішили, чи будуть заперечувати ці судові рішення, а в Мінприроди від коментарів відмовилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: