Мінекономіки прогнозує зростання ВВП у 2009 році на 6%

Понеділок, 8 вересня 2008, 17:35

Зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) на 6% і інфляцію (грудень до грудня) - 9,5% пропонує затвердити як макропрогноз на 2009 рік Міністерство економіки України.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин на нараді уряду в Києві у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Прем'єр Юлія Тимошенко, у свою чергу, відзначила, що макропрогноз і показники проекту держбюджету на 2009 рік будуть розглянуті й затверджені на засіданні уряду в середу, 10 вересня.

Міністр економіки також уточнив, що оцінка номінального ВВП на наступний рік становить 1,267 трлн. грн.

Реклама:

За словами Данилишина, Мінекономіки також очікує зростання цін у промисловості на 16,5 - 18,5%, приросту прямих іноземних інвестицій на 10,5%, зростання реальної зарплати - на 15 - 18,3% і рівня безробіття у межах 6,4 - 6,8%.

Він нагадав, що за підсумками семи місяців 2008 року в Україні зберігається високий темп зростання ВВП - 6,5%, також спостерігається різке уповільнення інфляції, що дозволяє давати такий позитивний прогноз на 2009 рік.

Міністр фінансів Віктор Пинзеник із своєї сторони підтримав можливість зниження інфляції наступного року до однозначного рівня. Він відзначив, що за підсумками третього кварталу поточного року в Україні буде дуже низький рівень інфляції, а це підтверджує, що вона керована.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: