На ПФТС понижуються котирування

Вівторок, 30 вересня 2008, 14:36

По ситуації на 13:30, 30 вересня серед компаній, по цінних паперах яких пройшли угоди, зафіксоване сильне зниження котирувань, повідомляє видання FundMarket.

"Якщо говорити про прогнози поводження українського фондового ринку на поточному тижні, варто відзначити, що у випадку його кореляції з торгівельними майданчиками США навряд чи варто очікувати якого-небудь позитиву", -  говорить старший аналітик "ТЕКТ Ессет Менеджмент" Тамара Манукьян.

Нагадаємо, що голосування проти плану порятунку фінансової системи в Конгресі США тільки підсилило непевність учасників ринку, що привело до рекордних темпів падіння американських фондових індексів у понеділок. 

Проте, аналитики "Альфа Капітал Україна" стверджують, що через відносно слабку реакцію азіатських торгівельних майданчиків, можна сподіватися на менш значний вплив і на індекс ПФТС

Реклама:

Акції емітентів сьогодні торгуються в мінусі: ВАТ "Концерн "Стірол" (- 5,36%), ВАТ "Дніпроспецсталь" (- 4.14%), ВАТ "Алчевський меткомбінат (- 3,78%), ВАТ "Меткомбінат "Азовсталь (- 3,41%), АК "Укрсоцбанк" (- 2,52%), ВАТ "Дніпроенерго" (- 0,74%),ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 0,65%).

Лідер падіння - ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" (- 22,89%).

Лідер росту - ВАТ "Харцизький трубний завод" (+ 97,06%),угода пройшла поза спред ом (вище).

Нагадаємо, що сьогодні ПФТС уже припиняла торги по акціях Авдіївского коксохіму, ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", ВАТ "Донбасенерго" і Полтавського ГОКу. Це відбулося у зв'язку зі зниженням вартості акції більш ніж на 10 %.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: