Криза на Банковій призвела до невизначеності на фондовому ринку

Середа, 3 вересня 2008, 19:17

За результатами торгів у середу, 3 вересня, індекс ПФТС знизився на 3,77%, опустившись до 522,76 пункту.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 275 угод.

Як повідомляє "FundMarket", обсяг торгів склав 278 млн. грн., збільшившись у п'ять разів у порівнянні із закриттям у вівторок.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував більш незначне падіння у 2,23%, опустившись до 52,20 пункту.

Реклама:

У ході торгів за середу за акціями компаній першого рівня лістингу було зафіксовано серйозне зниження котирувань: ВАТ "Укрнафта" (- 3,61%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 3,11%), ВАТ "Мотор Січ" (- 3,07%), ВАТ "Західенерго" (- 2,51 %), ВАТ "Донбасенерго" (- 2,34%), ВАТ "Концерн "Стирол" (- 1,18%).

Схоже, це результат подій в парламенті й на Банковій останніх двох днів.

Генеральний директор КУА "Піо Глобал Україна" Андрій Радченко не приховує свого розчарування.

"З огляду на парламентські події, із впевненістю можу сказати, що найближчим часом ми не дочекаємося прийняття закону про акціонерні товариства. І ряд інших не менш важливих документів давно очікують розгляду. Думаю, що компаніям, які планували до кінця року первинне розміщення на міжнародних майданчиках, також не можуть сподобатися подібні обставини", - відзначає Радченко.

При цьому, підкреслює аналітик, "у невизначеному стані залишається програма приватизації, що не була затверджена на минулій сесії. Невирішеним залишається питання про керівництво Фонду державного майна України. І це лише невеликий перелік питань, рішення яких необхідні країні, і фондовому ринку зокрема, вже сьогодні", - підсумував він.

Тим часом лідерство на ПФТС за обсягами утримав ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" - 2,2 млн. грн. Загальний попит склав 144,99 млн. грн., додавши 0,95%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!