У Києві буде переглянута орендна плата за землю

Середа, 3 вересня 2008, 12:34

Київська міська рада має намір переглянути розмір орендної плати для землекористувачів, що становить менше 3% від нормативної грошової оцінки.

Проект рішення Київради за цим питанням, що був підготовлений Головним управлінням земельних ресурсів Київської міськадміністрації (Київзем), розглядався на засіданні постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудівництва й архітектури, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Виконуючий обов'язки начальника Головного управління земельних ресурсів Київської міськадміністрації Юрій Кулаковський повідомив, що на сьогоднішній день у Києві зареєстровано більше 5 тис. договорів оренди земельних ділянок. На той же час, більше 100 тис. землекористувачів не оформили договору оренди й не подали відповідного клопотання.

Відповідно до проекту рішення, всі землекористувачі, які не оформили права власності або право користування земельними ділянками, повинні до 1 грудня подати клопотання про оформлення цього права.

Реклама:

Тим землекористувачам, які не подадуть таких клопотань, податок за земельні ділянки буде збільшений у сім разів.

Землекористувачі, які уклали договори оренди до 22 травня 2008 року, і розмір орендної плати для яких становить менш 3% від нормативної грошової оцінки ділянки, повинні звернутися до Київради з пропозиціями про внесення змін до відповідних договорів оренди.

Земельна комісія  Київради прийняла запропонований Київземом проект рішення за основу й створила робочу групу для його доробки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: