Євро відносно долара знижується до мінімуму за 7 місяців

Середа, 3 вересня 2008, 11:38

Курс євро відносно долара знизився до мінімального рівня більш ніж за сім місяців в очікуванні публікації статистичних даних Європи.

Дані можуть показати падіння роздрібних продажів у єврозоні другий місяць поспіль, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Обсяг роздрібної торгівлі в єврозоні, як очікується, у липні знизився на 2,1% у порівнянні з тим же місяцем роком раніше. У червні було зафіксовано рекордне падіння на 3,1%.

Статистичне управління Євросоюзу оприлюднить дані про роздрібні продажі у липні 3 вересня о 12:00.

Реклама:

Єдина європейська валюта також знаходиться під тиском через побоювання, що представники Європейського Центрального банку (ЄЦБ) висловлять побоювання щодо ослаблення економіки єврозони напередодні засідання ради директорів банку 4 вересня.

"Продаж євро, швидше за все, продовжиться, - вважає Хідекі Амікура з фінансової установи Nomura Trust and Banking Co. - Прогнози для європейської економіки сильно погіршилися за досить короткий термін, так що зараз можна обговорювати тільки питання про те, коли саме європейські регулятори понизять базову процентну ставку".

Долар відносно євро виріс у ході азіатських торгів у середу до 1,4435 дол. у порівнянні з 1,4520 дол. на закритті біржі попереднього торговельного дня.

Курс американської валюти відносно японської ієни не підвищився відчутно й знаходиться на рівні 108,90 ієни проти 108,61 ієни днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: