ПФТС іде навпомацки

Понеділок, 29 вересня 2008, 14:35

В понеділок, 29 вересня, о 13:30 за Києвом, серед компаній, що котируються на ПФТС і чиї цінні папери були задіяні в угодах, був зафіксований різнонаправленний рух котирувань, повідомляє видання FundMarket.

"Минулого тижня ринок акцій показав низьку активність. Котирування не високо піднімалися протягом торговельних сесій, але натрапляли на продажі. Учасники ринку психологічно виявилися не готові підтримувати одиничні спроби штовхнути ринок нагору", - вважає начальник торговельного відділу ІК "Атек-Інвест" Юрій Бойко.

За його словами, почастішали заявки на покупку від фізичних осіб, що активізувалися на тлі бічного руху ринку. Інвестори потихеньку відходять від попередніх падінь і починають прощупувати ринок на ймовірність його росту, почавши обережні покупки.

Психологічна яма, у якій виявився ринок, ще далека від свого закінчення.

Реклама:

"Не додають оптимізму й закордонні майданчики: американський Dow Jones ледве втримується на відмітці у 11000 пунктів, європейські й російські площадки зберігають спадний тренд. Проте, імовірна стабілізація ситуації на світових майданчиках після двох украй складних тижнів повинна позитивно позначитися на нашому фондовому ринку", - відзначає експерт.

Частина акцій сьогодні торгуються в мінусі: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 3,59%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 3,47%), "Укрсоцбанк" (- 2,41%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 1,22%), ВАТ "Концерн "Стірол" (- 0,88%).

Однак котирування деяких підприємств торгуються в плюсі: ВАТ "Дніпроенерго" (+ 36.00%), ВАТ "Київенерго" (+ 33,33%), ВАТ "Дніпроспецсталь") (+ 15.36%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 10,47%).

Лідер росту - ВАТ "Дніпрометиз" (+ 284,62%), угода пройшла за ціною пропозиції.

Лідер падіння - ВАТ "Мегабанк" (- 67,77%), угода пройшла поза спрэдом (нижче).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: