Долар продовжує зниження

П'ятниця, 26 вересня 2008, 10:49

Американський долар знижується відносно євро й ієни в п'ятницю у зв'язку з тривалими переговорами з приводу програми подолання фінансової кризи.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Представники республіканців і демократів не змогли у четвер, незважаючи на тривалі переговори, дійти згоди відносно плану екстрених заходів з підтримки фінансової системи США.

"США потрібно діяти швидко, тому що й фінансова система, і долар знаходяться під загрозою", - заявив Акіо Сімідзу з Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp.

Реклама:

Новини про крах WaMu і негативні тенденції в опублікованій у четвер статистиці міністерства торгівлі США не додають стабільності американській нацвалюті.

Американська влада взяла під керування Washington Mutual (WaMu), третій найбільший за активами банк США. JPMorgan у той же день домовився купити більшу частину його бізнесу за 1,9 млрд. дол.

"Це дуже погано для долара, - коментує ситуацію Мотонарі Огава, директор відділу валютних операцій токійського підрозділу Barclays Capital Inc. - Новини про Washington Mutual загострюють ситуацію на ринку, і люди сумніваються, чи спрацює "план порятунку" у США".

Ставки за кредитами на світовому ринку МБК злетіли у четвер до рекордних значень - банки вкрай неохоче розстаються з грошима, і недостача кредитних коштів відчувається всіма учасниками грошового ринку.

"Кредитні канали заблоковано, - стверджує Стівен Меліон з Scotia Capital Inc. - Все говорить про те, що наступним кроком ФРС буде зниження базової ставки. А це, безсумнівно, зашкодить курсу долара".

Долар відносно євро котирувався на рівні 1,4655 дол. о 8:38 за московським часом у п'ятницю проти 1,4609 дол. на кінець попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: