Тимошенко завірила інвесторів у платоспроможності "Нафтогаза"

П'ятниця, 26 вересня 2008, 10:25

Прем'єр-міністр Тимошенко в ході зустрічі з інвесторами в Києві у четвер завірила їх у платоспроможності національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

"Ми зустрілися з інвесторами, щоб проінформувати їх про те, що НАК повністю виведений із стану збиткової діяльності й за цей рік не порушив жодного свого фінансового зобов'язання", - сказала вона на прес-конференції.

Тимошенко нагадала, що "Нафтогаз України" до приходу нинішнього уряду наприкінці минулого року "мав кредиторську заборгованість, яка становила 10 млрд. грн.", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Вона також відзначила, що державний холдинг уперше за останні роки в рамках підготовки до опалювального сезону придбав і закачав до підземних сховищ 16,5 млрд. куб м природного газу.

Реклама:

"Нафтогаз України" повністю повернув собі внутрішній ринок для здійснення поставок природного газу всім категоріям споживачів", - додала Прем'єр-міністр.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту й зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: