Дефіцит вугілля може перерости в дефіцит електроенергії

Четвер, 25 вересня 2008, 13:47

Якщо уряд не продовжить активне реформування електроенергетичної галузі, дефіцит вугілля може перерости в дефіцит електроенергії.

Про це йдеться у відкритому листі керівництва Енергетичної асоціації, Федерації профспілок, Незалежної профспілки енергетиків і Асоціації "УкрТЕЦ" до голови Кабінету Міністрів України.

За словами авторів звертання, якщо уряд не зможе вирішити проблеми реформування електроенергетичної галузі, криза в енергетиці поглибиться.

Необхідно "завершити приватизацію обленерго і компаній, що генерують, зменшити до прийнятних розмірів перехресне субсидіювання через тарифи для населення, міського електротранспорту і вуличного електроосвітлення, ліквідувати єдині тарифи для споживачів, сформувати ринок вугілля", - говориться у звертанні.

Реклама:

"Поновлення приватизації, зменшення перехресного субсидіювання і ринок вугілля - це потрібно. Але для повноцінної реформи галузі не обійтися без зміцнення незалежного статусу Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), щоб держава перестала в ручному режимі керувати ринком" - заявила на конференції "Інвестування в енергетику: законодавчі і нормативні умови для приватних компаній" Юлія Носулько, керівник департаменту з регуляторної політики "ДПЕК".

Іншої думки перший заступник Міністра палива та енергетики України Олег Бугайов.

За його словами, "НКРЕ повинне більше думати про населення, тримати баланс між державними і приватними компаніями, а формувати політику ринку повинне Мінпаливенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: