Україна кинула ПФТС напризволяще

П'ятниця, 19 вересня 2008, 16:24

Уряд не буде підтримувати український фондовий ринок.

Політолог Вадим Карасьов зазначає, що "в Україні на разі немає такого великого національного резервного фонду, з якого можна було б взяти гроші для підйому торгової системи ПФТС", - заявив експерт.

В той же час, за словами президента Центру ринкових реформ Володимира Ланового, через світову економічну кризу український фондовий ринок упав на 70%. "Це найбільший результат падіння серед країн, що знаходяться вище Екватору", - зазначив експерт.

Після рекордного падіння багатьох бірж по всьому світу, уряди країн, де впали фондові ринки, почали рятувати становище, вливаючи у фондовий ринок великі суми грошей.

Реклама:

Найпомітнішим став російський уряд, який дотував 3 триліони рублів (близько 120 млрд. дол.)

Після цього РТС відіграло падіння, піднявшись за півдня на 20,13% (213,62 пункти) до 1272,46 пунктів, після чого через шалений ріст індексу біржу призупинили вдруге на день.

Хоча радник Миколи Азарова Віталій Лук'яненко вважає, що ці коливання для українського ринку не такі значні, аби дуже позначитися на нашій економіці. "Україна більше залежна від світових показників, у тому числі і від Росії. Тому можна тільки вітати її намагання врятувати фондовий ринок, адже це позитивно позначиться і на нас", - каже експерт.

Його теорію підтвержує і те, що після загальних підйомів найбільших фондових бірж, сьогоднішній день Торгівельна система ПФТС почала з підвищення котувань акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: