Секретаріат за поетапне підвищення цін на газ для населення

Середа, 17 вересня 2008, 14:28

Секретаріат Президента виступає за поетапне підвищення цін на природний газ для населення.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови Секретаріату Олександр Шлапак, передає агентство "Українські новини".

"Є позиція моя й Президента, яка полягає в тому, що, безумовно, ми повинні ціни на газ підвищувати", - сказав він.

Шлапак навів приклад Росії, яка, будучи одним з найбільших добувачів газу, прийняла програму поетапного підвищення цін на газ для населення.

Реклама:

На думку чиновника, підвищення цін на газ сприятиме залученню Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" додаткових фінансових ресурсів для свого розвитку, і зокрема, для збільшення видобутку газу на території України.

"У нас "Нафтогаз" сьогодні лежить на плінтусі й не може зайти ні на Чорне море (розробляти родовища на шельфі), ні вкладати кошти в іноземні проекти. Безумовно, ми нікуди не дінемося, і нам потрібно поетапно й спокійно підвищувати ціни на газ", - сказав Шлапак.

Він нагадав, що 2006 року Кабмін на чолі з Юрієм Єхануровим ухвалив рішення про поетапне підвищення цін на газ, але наступний уряд на чолі з Віктором Януковичем відмовився від цього кроку.

Як повідомлялося, 7 серпня НКРЕ підвищила ціни на газ для населення з 1 вересня на 13,07% - 13,7% до 35,82 - 145,86 коп. за куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: