На українському фондовому ринку спекулятивний капітал залишає ніші

Вівторок, 5 серпня 2008, 15:30

У вівторок, 5 серпня, станом на 14:00, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксоване зростання котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", за словами президенту інвестиційних фондів КУА "Амадеус" Михайло Ройко, доведеться "переварити" на ринку подальше зниження "ціни на нафту, а також непоганий зріст галузей економіки Америки, що працюють на споживача.

"До того ж, чітко позначилася "ведмежа" тенденція на ринках сировинних товарів і продовольства. Глобальний спекулятивний капітал відповідно залишає ці ніші, де очікувалося падіння ринку акцій. Думаю, що тепер аналітикам потрібно дуже постаратися для пошуку нових ідей та обґрунтування причин відсутності зросту на українському фондовому ринку", - резюмував своє зауваження експерт.

Тим часом, експерти КУА "Сократ", узагальнивши вектори впливу на вітчизняний фондовий ринок, розглядають головну причину відсутності тиску на торговельні майданчики у діях Федеральної резервної системи США й Центробанків Великобританії і ЄС.

Реклама:

Нагадаємо, що за підсумками понеділка UAI-50 (Український Зважений Індекс), що розраховується експертами FundMarket, продемонстрував зниження (-0.61%) досягши позначки - 44.54 пункту.

У той же час на ПФТС змінилися ціни на акції компаній ВАТ "Славутський солодовий завод" (+ 5,56%), ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (+ 2,79%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 1,38%). ВАТ "Укртелеком" (- 1,62%), ВАТ "Київенерго" (- 1,23%), ВАТ "Мотор Січ" (- 0,60%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" - 1 млн. грн.

Американські фондові індекси у понеділок, 4 серпня, знизилися на фоні зниження цін на нафту, що призвело до падіння вартості акцій нафтових компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!