Уряд залучає "Ощадбанк" і "Укрпошту" для виплат допомоги потерпілим

Понеділок, 4 серпня 2008, 16:56

Постраждалі від повені жителі Західної України зможуть отримати кошти державної допомоги, зокрема, через відділення ВАТ "Державний ощадний банк України" і  Українське державне підприємство поштового зв'язку (УДППС) "Укрпошта".

Це закріплено постановою уряду від 2 серпня 2008 року, текст якої розміщений на веб-сайті Кабінету Міністрів, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Документ затверджує порядок використання у 2008 році субвенцій з держбюджету обласними бюджетами Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської й Чернівецької областей, а також міським бюджетом Чернівців для ліквідації наслідків повені.

"Виплата допомоги здійснюється через УДППС "Укрпошта", а за бажанням одержувача допомоги - через установи "Ощадбанка". Допомога сумою у розмірі понад 5 тис. грн. виплачується через установи Ощадбанка... За зверненням одержувача допомоги до райдержадміністрації й виконавчих органів міських рад кошти можуть спрямувати безпосередньо на будівництво (придбання) житла", - йдеться в документі.

Реклама:

Відповідно до постанови, за рахунок субвенції, здійснюється виплата допомоги: 50 тис. грн. - для першої категорії постраждалих родин, у яких зруйнований житловий будинок; 15 тис. грн. - для другої категорії, коли житловий будинок підлягає капітальному ремонту; 5 тис. грн. - для третьої категорії, коли житловий будинок підлягає поточному ремонту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: