На фондовому ринку України чекають на кінець третього квараталу

Середа, 27 серпня 2008, 10:18

За результатами торгів у вівторок, 26 серпня, індекс ПФТС знизився до 570,87 пункту, втративши 3,64%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 349 угод. Обсяг торгів склав 416 млн. грн., збільшившись майже вдвічі, в порівнянні з минулою торговельною сесією.

В той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував майже таке ж падіння: воно склало 3,74%, знизившись до 53,43 пункту.

За словами старшого економіста ІК "Юпрас Капітал" Олексія Білязе, приводу для оптимізму немає.

Реклама:

"З огляду на новини з-за кордону, поки про зростання можна забути. Незважаючи на очікування, що індекс затримається на рівні підтримки близько 600 пунктів, цього не відбулося. Говорити про позитив, а тим більше про зміну тенденції, можна буде не раніше кінця третього кварталу", - підкреслив експерт.

Підсумок дня у вівторок виглядав більш, ніж жалюгідно. Акції за результатами торговельної сесії знову провалилися: ВАТ "Мотор Січ" (- 5,67%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 3,41%), ВАТ "Центренерго" (- 2,96%), ВАТ "Укрнафта" (- 2,30%).

Єдиним представником індексного кошика, який закрився в плюсі, стало ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" (+ 3,29%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Дніпроспецсталь" - 5,9 млн. грн.

Загальний попит склав 179,24 млн. грн., втративши 3,83%.

Падіння, яке спостерігається останнім часом на російському фондовому ринку, впливає на Україну, стверджує керівник управління акціями компанії Galt & Taggart Securities Сергій Лесик.

"З одного боку, інвестори розглядають український фондовий ринок як альтернативу російському. Але при цьому, деякі з них побоюються, що після Грузії збройний конфлікт може спалахнути між Росією й Україною", - пояснює експерт.

Серед негативних моментів варто відзначити, що МВФ понизив прогноз економічного зростання на 2008-2009 роки в усіх регіонах світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!