Фондовий ринок України в полоні пострадянської нестабільності

Середа, 20 серпня 2008, 14:16

У середу, 20 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких було здійснені угоди, зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

Начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" Володимир Ланда пояснив, що "значення індексу у вівторок лише на 19 пунктів перевищує півторарічний мінімум, зафіксований 16 липня 2008 року. Падіння було викликано нестабільністю, що зберігається на пострадянському просторі. Збереження цієї ситуації, на наш погляд, можна чекати, як мінімум, до кінця літа".

Як повідомляє "FundMarket", намагаються відіграти падіння вівторка на ПФТС ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 1,90%), ВАТ "Концерн Галнефтегаз" (+ 9,09%), ВАТ "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" (+ 9,21%).

У негативній зоні перебувають ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (- 4,47%), ВАТ "Мотор Січ" (- 4,78%).

Реклама:

Лідерство за обсягами у ВАТ "Крименерго" - 2,4 млн. грн.

Продовжили падіння акції ВАТ "Київмедпрепарат" (- 20,00%).

З цього приводу Володимир Ланда висловив думку, що це обумовлено звісткою про додаткову емісію акцій. "Існують побоювання, що міноритарні акціонери знову будуть зазнавати труднощі з передплатою на нові акції", - підкреслив аналітик.

Як відомо, "Київмедпрепарат" наприкінці 2007 року провів додаткову емісію акцій, збільшивши статутний капітал у 3,3 рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!