Ющенко доручив Кабміну запустити нафтопровід "Одеса-Броди" до 2009

П'ятниця, 15 серпня 2008, 14:27

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів забезпечити запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Бродів в аверсному режимі до 2009 року.

Про це сказано в указі № 716 від 15 серпня, яким уводиться в дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 28 липня, повідомляє агентство "Українські новини".

Уряду також доручено завершити до 1 вересня 2008 року необхідні організаційні і юридичні процедури (з урахуванням наробітків Міжвідомчої робочої групи із запуску "Одеса-Броди" у проектному напрямку), зокрема, за проектами договорів про надання комплексу послуг із транспортування нафти, умови яких повинні відповідати принципам Європейської енергетичної хартії, принципам конкуренції й передбачати прийнятні фінансові гарантії (зобов'язання) сторін з використання українських транспортних потужностей.

Як повідомлялося, у середині липня Кабмін заборонив компанії "Укртранснафта" самостійно підписувати контракти з нафтопереробним комплексом "Галичина" (Львівська область), НПЗ "Нафтохімік Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і компанією Milbert Ventures Inc про поставку нафти по нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі до окремого рішення уряду.

Реклама:

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пояснила цю заборону бажанням припинити корупцію й зазначила що обов'язковою умовою запуску нафтопроводу в проектному напрямку є участь у проекті компаній-поставщиків нафти.

Ющенко вважає, що Кабмін не має права забороняти "Укртранснафті" укладати контракти на поставку й транспортування нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!