"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УАВПП оцінила ринок друкованих ЗМІ

Четвер, 3 липня 2008, 11:39

 "Українська Асоціація Видавців Періодичної преси" (УАВПП) проаналізувала ринок друкованих ЗМІ.

Інформація була озвучена на прес-конференції  на тему "Нові виміри ринку періодичної преси України. Тенденції. Аналітика".

"Те, що узагальнених даних про ринок друкованих ЗМІ вкрай мало, - давно ні для кого не секрет. Однак це не значить, що їх немає зовсім. УАВПП, як провідне галузеве об'єднання, взяла на себе зобов'язання систематизувати й об'єднувати розрізнену інформацію, а також доповнювати її експертними оцінками. На даний момент зроблений перший крок, і ми будемо докладати зусилля для постійного підвищення якості кінцевого продукту", - зазначив генеральний диктор УАВПП Олексій Погорєлов

З аналітичних даних, підготовлених УАВПП, які ввійшли до щорічної збірки World Press Trends 2008, стало відомо, що кількість видаваних газет і журналів в Україні становить приблизно 4200 штук.

Реклама:

При цьому зареєстровано й перереєстровано більше 30000. Це означає, що видається тільки кожне 7-8 видання.

Експерти також повідомили, що тиражі безкоштовних щоденних газет становлять більше 11% від загального тиражу, а кількість місць, де торгують пресою в Україні, - більше 5800. Це означає, що в середньому на одне місце приходиться 8000 людей. У той же час в Європі на одне місце приходиться 1000-1500 людей.

За результатами обробки даних моніторингу 246 видань, експерти додали, що доходи від реклами газет у 2007 році в порівнянні з 2006 роком виросли на 31,3%, а журналів - на 44,79% . Усього в пресі - на 40,72%.

Прес-конференцію відвідали 25 представників ведучих інформ-агентств, телеканалів, друкованих та Інтернет- ЗМІ. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: