Тимошенко пропонує за тиждень покращити легку промисловість

Четвер, 17 липня 2008, 17:16

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує протягом тижня скласти план першочергових заходів щодо поліпшення ситуації з легкою промисловістю.

З такою заявою вона виступила сьогодні на нараді з розгляду перспектив розвитку легкої промисловості на ВАТ "Тернопільське об'єднання "Текстерно", на якій були присутні керівники підприємств легкої промисловості України, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Я хотіла, щоб ми поставили перед собою завдання взяти тиждень для того, щоб скласти план першочергових дій, які зможуть змінити істотно ситуацію", - заявила Тимошенко, підкресливши, що заходи колишніх урядів щодо розвитку галузі були недостатніми, а найчастіше просто формальними.

Вона підкреслила, що план дій повинен бути вироблений після детального вивчення думок і пропозицій як керівників підприємств, так і профспілок.

Реклама:

В основу плану дій буде покладено розроблений варіант документа Міністерства промислової політики. Тимошенко відзначила, що виробництво в легкій промисловості в Україні з 1990 року скоротилося в 10 разів, а кількість співробітників у галузі скоротилася в 5 разів.

За її словами, практично всі підприємства легкої промисловості перебувають у приватній або колективній власності, держава управляє лише 0,7% підприємств. Однак, незважаючи на це, галузь деградує.

Причиною, на думку Прем'єра, є тиск імпорту, зокрема китайського, застаріле обладнання, низькі зарплати. Також Тимошенко відзначила необхідність підвищення якості професійної технічної освіти працівників легкої промисловості.

За її словами, вітчизняні підприємства легкої промисловості практично не одержують державних замовлень - перевага віддається закордонним виробникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: