Кабмін розгляне ситуацію по боротьбі з інфляцією в регіонах

Понеділок, 9 червня 2008, 14:32

На наступному засіданні в середу Кабінет Міністрів розгляне ситуацію по боротьбі з інфляцією в Сумській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій і Одеській областях.

Про це повідомив Міністр економіки Богдан Данилишин сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, - зазначає "Лігабізнесінформ" .

"Я думаю, що на найближчому засіданні уряду ми розглянемо питання про ситуацію, що нас найбільше турбує. Це, у першу чергу, ситуація в Сумській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій і Одеській областях. Там дійсно складається негативна тенденція протягом останніх місяців", - сказав Данилишин.

Він підкреслив, що, у першу чергу, буде розглянуте питання про те, наскільки ефективно керівники місцевих органів влади використовують свої повноваження і інструменти, надані урядом для боротьби з інфляцією.

Реклама:

Міністр відзначив, що в травні в 11 регіонах - у Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Одеській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській областях і в місті Києві ріст споживчих цін перевищив середній рівень по Україні.

У той же час, Черкаська, Черновецька, Херсонська, Львівська області, Автономна республіка Крим і місто Севастополь дали показники, які свідчать про стабілізацію цінової динаміки, а за деякими показниками вже можна говорити про дефляцію і її пролонгування на наступні місяці, - заявив Данилишин.

Нагадаємо, згідно даним Держкомстату, зріст інфляції в Україні в травні 2008 року щодо квітня склав 1,3%. Показник інфляції щодо травня 2007 року - 31,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: