Комісія Турчинова заявила, що Vanco нічого не світить

П'ятниця, 6 червня 2008, 10:10

Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції під головуванням першого віце-прем‘єра Олександра Турчинова підтвердила правомочність анулювання дозволу на користування надрами офшорній компанії Vanco Prickerchenska Ltd.

Про це "УНІАН" повідомили у прес-службі Турчинова.

"Незважаючи на тиск, який здійснюється на уряд, у тому числі за допомогою залучення безпринципних представників Генеральної прокуратури, шельфи Чорного і Азовського моря знаходяться під контролем держави", - заявив Турчинов.

Коментуючи рішення комісії, він наголосив, що "уряд не допустить реалізації схем, вигаданих корумпованими чиновниками щодо привласнення стратегічних ресурсів держави, які належать нашим нащадкам".

Реклама:

Під час розгляду питання про єдиний принцип надрокористування перший віце-прем‘єр наголосив на необхідності запровадити ефективний та прозорий принцип освоєння стратегічних ресурсів держави, виходячи з пріоритету національних інтересів та енергетичної безпеки України, а також економічних і екологічних наслідків надрокористування.

В результаті обговорення питання було дано доручення Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Міністерству економіки і Міністерству фінансів винести на наступне засідання комісії пропозиції по запровадженню збалансованого та державницького підходу до принципу освоєння шельфу Чорного та Азовського моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!