Українські алкогольні виробники просять відмінити збільшення вартості акцизних марок

Вівторок, 3 червня 2008, 11:19

Асоціація "Спілка оптовиків і виробників алкоголю і тютюну" (СОВАТ) просить прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко скасувати рішення уряду  про підвищення з 1 серпня вартості акцизних марок.

Відповідний лист СОВАТ направила з доручення п'яти найбільших компаній-виробників алкоголю: торгового дому "Мегаполіс" (ТМ "Хортиця"), групі компаній " Союз-Виктан", ТОВ "Керуюча компанія "Немирофф", компанії "Олімп" і ТОВ "Національна горілочна компанія". - повідомляють "Українські новини"

У листі СОВАТ також просить позбавити Міністерство фінансів права встановлювати плату за марки акцизного збору.

Асоціація відзначає, що 21 травня поточного року Кабінет міністрів затвердив нові марки акцизного збору на алкоголь і тютюнові вироби, одночасно майже втроє збільшивши їхню вартість. На думку СОВАТ, прийняття відповідної постанови Кабміну суперечить чинному законодавству, а також не обговорювалося з учасниками ринку.

Реклама:

"Без якогось економічного обґрунтування постановою затверджене збільшення вартості марок акцизного збору за рахунок "удосконалення" голографічного елементу марки та винятково за кошти підприємств-виробників алкоголю і тютюну, і в абсолютно закритому для них режимі", - говориться в листі.

За підрахунками СОВАТ, річні витрати виробників алкоголю і тютюнових виробів на покупку акцизних марок будуть становити 520 млн грн.

Як повідомлялося, уряд України своєю постановою від 21 травня поточного року підвищив плату за акцизні марки на алкогольні напої в 2,8 рази - до 0,103 грн/шт., на тютюнові вироби - удвічі, до 0,055 грн/шт.

Документ також надає право Міністерству фінансів змінювати розмір плати за акцизну марку з урахуванням індексу інфляції в Україні та підвищення собівартості їхнього виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: