Фонд держмайна і Мінпромполітики не можуть досягти консенсусу

Четвер, 12 червня 2008, 10:43

Фонд державного майна (ФДМ) України не підтримує запропоноване урядом створення державного вертикально-інтегрованого холдингу в титановій промисловості.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра промислової політики Сергій Грищенко.

"Є четверте за рахунком доручення уряду і, незважаючи на те, що воно четверте, у відповідь на це доручення Кабінету міністрів Фонд написав приблизно наступне: що до моменту завершення дії договорів оренди Іршанського Гока і Вольногорського ГМК ФДМ не може підтримати ідею створення такої компанії", - сказав заступник міністра.

При цьому, додав він, Мінпромполітики змушене проінформувати Кабінет міністрів про те, що "на рівні нашого міністерства ми досягти консенсусу з такою структурою, як ФДМ не змогли, і уряд буде приймати рішення далі".

Реклама:

Як повідомлялося, Мінпромполітики за дорученням уряду займається підготовкою документів для створення держхолдингу в титановій промисловості.

Раніше Грищенко відзначав, що міністерство фактично завершило підготовку проекту статуту держхолдингу в титановій промисловості й має намір внести його разом з проектом постанови про його створення в Кабінет міністрів України.

Проект постанови про створення держхолдингу схвалив урядовий комітет.

Раніше ряд інвесторів заявляв про інтерес до створення вертикально інтегрованої титанової компанії в Україні.

Голова правління ВАТ "Сумихімпром" Євген Лапін прогнозував, що створення національної акціонерної компанії (НАК) "Титан України", у якій державі буде належати 50%+1 акція, дозволить освоїти і контролювати до 25% світових запасів титаномагнієвых руд.

За його словами, до складу "Титана України" можуть увійти "Сумихімпром", "Кримський титан", ЗТМК, Вольногорський ГМК і Иршанський ГЗК, а також невеликі підприємства галузі з більш високим рівнем переділу.

При цьому експерт переконаний, що НАК повинна здійснювати комплексну переробку сировини.      

"Кримський титан" - ведучий у Східній Європі виробник диоксида титану, створений у вересні 2004 року на базі цілісного майнового комплексу державної акціонерної компанії (ГАК) "Титан" (Армянськ, АРК). З листопада 2004 року ЗАТ орендує державні Иршанський ГЗК і Вольногорський ГМК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: