Компанія Ахметова збільшила чистий прибуток удвічі

Четвер, 28 лютого 2008, 12:36

Корпорація ДПЕК Рината Ахметова в 2007 році збільшила чистий прибуток майже вдвічі, до 952,4 млн грн. Це найвищий показник зростання прибутку серед виробників електроенергії за останні десять років.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Крім того, компанія зацікавлена в приватизації шести українських обленерго, які незабаром будуть виставлені на продаж ФДМУ.

Консолідований виторг компанії виріс на 77,9%, до 8,937 млрд грн, EBІTDA - на 104,9%, до 2,408 млрд грн, чистий прибуток - на 93,2%, до 952,4 млн грн.

Реклама:

Як розповів генеральний директор ДПЕКу Максим Тимченко, прибуток виріс удвічі завдяки тому, що компанія скоротила витрати й завантажила застійні потужності підприємств, у такий спосіб збільшивши випуск електроенергії з 16,3 млрд кВт/г до 18,1 млрд кВт/г.

Найімовірнішими претендентами на участь у конкурсах із приватизації виробників електроенергії, крім ДПЕКу, є концерн "Енерго" Геннадія Васильєва, російські Сибірська вугільна енергетична компанія Андрія Попова й СУАЛ Віктора Вексельберга, "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Домогтися цього ДПЕК змогла завдяки незалежності від ціни на природний газ, вважають учасники ринку й прогнозують, що досвідом компанії з об'єднання вугільних і енергетичних активів скористаються й інші бізнес-групи.

Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) створена найбільшою фінансово-промисловою групою в Україні SCM для управління енергетичними активами. До складу компанії входять підприємства з видобутку вугілля (Павлоградвугілля і шахта "Комсомолець Донбасу"), генерації тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: