Imena.UA – перший український реєстратор, акредитований ICANN

Понеділок, 18 лютого 2008, 17:25

Компанія Imena.UA стала першим українським реєстратором, акредитованим міжнародною корпорацією з розподілу доменів ICANN і дістала право безпосередньо працювати з регістрами .COM, .NET, .ORG.

Про це на прес-конференції повідомив президент компанії Imena.UA Олександр Ольшанський.

Поява в Україні міжнародного реєстратора доменних імен говорить про поглиблення інтеграції українського бізнесу в світову економіку. А пересічним українським користувачам інтернету це надасть можливість реєструвати доменні імена за мінімальною ціною з максимальним рівнем юридичних гарантій, підкріплених авторитетною міжнародною організацією.

"Акредитація ICANN є фактом міжнародного визнання стабільності роботи реєстратора і його високої ринкової репутації, - підкреслив Олександр Ольшанський. - Вона являє собою складну багатостадійну процедуру, що у середньому триває майже два роки і припускає надання мільйонного страхового депозиту як своєрідну страховку ICANN на випадок, коли з реєстратором щось трапиться".

Реклама:

Крім того, здобуття статусу акредитованого ICANN реєстратора спростить процедуру  виходу компанії Imena.UA на міжнародні ринки, що актуально з огляду на наміри найбільшого українського реєстратора освоювати ринки Росії й Китаю.

ICANN - Міжнародна корпорація із присвоєння доменних імен та IP-адрес. Створена в 1998 році, є некомерційною організацією і курирує всі питання розподілу, керування і контролю доменного простору у світі.

Imena.UA - національний реєстратор доменних імен. Створена у 2000 році, компанія спеціалізується на реєстрації доменних імен і торговельних марок, надає послуги веб-хостингу. Займає близько 25% ринку доменних реєстрацій України.

Акредитація ICANN - показник стабільності компанії, надійності його технічних систем і відповідності їх міжнародному рівню, а також юридичної відповідальності  перед клієнтами . Обов'язковою  вимогою ICANN є страхування діяльності  реєстратора  від збоїв будь-якого характеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!