Голова "Нафтогазу" вважає, що "РосУкрЕнерго" треба залишити. Поки що

Понеділок, 11 лютого 2008, 11:44
Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олег Дубина вважає передчасним усунення компанії "РосУкрЕнерго" зі схеми постачань імпортного природного газу в Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє "Обком" із посиланням на Українські Новини.

"Я думаю, що на сьогодні цього робити не потрібно", - сказав Дубина.

Водночас він підкреслив, що "Нафтогаз України" повинен працювати без посередників на внутрішньому ринку газу.

"І я можу підтвердити, що НАК "Нафтогаз" буде працювати без посередників на території України на реалізації газу, який купить", - сказав Дубина.

Реклама:

Зараз єдиним імпортером газу в Україну є спільне підприємство "УкрГазЕнерго", закуповуючи паливо в монопольного постачальника компанії "РосУкрЕнерго" на кордоні України й Росії.

"УкрГазЕнерго" продає газ промисловим підприємствам, а також реалізує частину палива "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ і бюджетної сфери.

У понеділок Дубина перебуває у Москві і має завершити переговори з керівництвом російського "Газпрому" щодо врегулювання конфлікту стосовно поставок газу.

Раніше "Газпром" заявив, що припинить поставки палива до України з 12 лютого, якщо ситуація із заборгованістю за газ не буде врегульована. Борг, за версією російської сторони, наближається до 500 млн доларів.

Перший віце-прем‘єр Олександр Турчинов пояснив нове напруження у газових відносинах намаганням будь-що зберегти посередників і заявив, що "Нафтогаз Україна" готовий сплатити газовий борг у разі відмови "Газпрому" від посередників у постачанні газу в Україну - тобто від "РосУкренерго" - і переходу на прямі контракти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!