Нафтогазівці знову летять до Москви, щоб поговорити про транзит газу в Європу

Неділя, 10 лютого 2008, 14:25

Керівництво НАК "Нафтогаз України" має намір обговорити з топ-менеджментом "Газпрому" технічні умови постачання російського газу в Україну і транзиту його до Європи. Про це ЕП повідомив начальник управління зі зв'язків із громадськістю НАК Валентин Землянський.

За його словами очікується, що 10 лютого, в неділю ввечері за дорученням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви відбуде делегація в складі голови НАК "Нафтогаз" Олега Дубини, першого заступника голови правління Ігоря Діденка, а також заступника голови Воломидимира Триколича.

Як повідомляє джерело ЕП у "Нафтогазі", на зустрічі йтиметься винятково про технічні умови постачання палива українською ГТС, у той час як ціна газу та ставки на його транзит обговорюватися не будуть.

Як вже повідомлялося, в п'ятницю, 8 лютого, в Москві відбулися переговори між керівництвом НАК "Нафтогаз" та "Газпромом", які закінчилися безрезультатно. Після цього "Газпром" оголосив про початок технічної підготовки до припинення поставок свого газу в Україну у разі відмови української сторони оформити контракт на купівлю російського газу.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: