Мінстранс збільшить збори в 9 аеропортах України

Середа, 23 січня 2008, 14:11

Міністерство транспорту і зв'язку розробило проект наказу, згідно з яким змінюються збори у дев'яти аеропортах України.

Відповідний проект наказу  "Про встановлення зборів аеропортів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропортах України" та аналітична записка розміщені на сайті відомства, повідомляє УНІАН.

Згідно з аналітичною запискою, документ розроблено у зв'язку з тим, що згадані аеропорти надали розрахунки нових ставок зборів аеропортів, створених на основі витрат 2006-го і 2007 років.

Так, в аеропорту "Донецьк" проект пропонує збільшити збір за обслуговування пасажирів на міжнародному сполученні з 12 до 14 дол., внутрішньому – із 3 до 4,5 дол.

В аеропорту "Запоріжжя" збір за обслуговування пасажирів пропонують установити у розмірі 10,2 дол. для міжнародних і 4 дол. для внутрішніх сполучень (чинні– 8 дол. і 3 дол.), в аеропортах "Луганськ" і "Харків" - 13 дол. і 3 дол. (чинні – 11 і 2 дол.).

Реклама:

У "Маріуполі" збори пропонують збільшити з 9 до 14 дол. – на міжнародному сполученні та з 2 до 6 дол. – на внутрішньому, у "Чернівцях" – з 9 до 14 дол. – на міжнародному та з 2 до 5 дол. – на внутрішньому.

У аеропорті "Львів" збори на внутрішньому сполученні пропонують підвищити з 2 до 3,5 дол., на міжнародному залишити без змін - 11 дол., "Сімферополь" – із 13 до 14,5 дол. – на міжнародному сполученні та з 2,5 до 3 дол. на внутрішньому, "Одеса" - 14,5 дол. і 3,5 дол. (13 дол. і 3 дол.).

Окрім того, збільшуються збори за злет і посадку повітряних суден, за забезпечення авіабезпеки, за наднормативну стоянку.

У Мінтрансі пояснюють: аналіз фінансово-господарської діяльності аеропортів показав, що чинний розмір ставок зборів аеропортів не компенсує витрати аеропортів при наданні регульованих послуг, що призводить до недоотримання доходів аеропортами та їх збитковості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!