Італія порушує міжурядову "повітряну" угоду?

Середа, 31 жовтня 2007, 13:47

Державна авіаційна адміністрація заявляє про порушення Італією міжурядової угоди про повітряне сполучення.

Про це повідомила прес-служба Державіаадміністрації.

На думку Адміністрації, заборона авіаційної влади Італії на виконання регулярних рейсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у Рим і Мілан - грубе порушення міжурядових угод про повітряне сполучення.

Прес-служба повідомляє, що італійська сторона в особі авіакомпанії "Alitalia" не одержала відповідного дозволу на нічну стоянку в аеропорті "Бориспіль".

Реклама:

Про необхідність цього дозволу українська сторона кілька разів інформувала "Alitalia", однак відповіді не одержала й такий дозвіл не надано.

"Alitalia" подала заявку на виконання взимку 2007--2008 року 14 регулярних рейсів у тиждень із Мілану до Києва, 7 із яких передбачають право надання нічної стоянки в аеропорті "Бориспіль".

Інші італійські авіакомпанії ("Club Air" і "Alpi Eagles") одержали всі відповідні дозволи, у тому числі й на нічну стоянку в аеропорті "Бориспіль".

Прес-служба повідомляє, що, попри це, італійська авіаційна влада повідомила, що українській авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" італійська сторона заборонила всі польоти в Італію до надання "Alitalia" права нічної стоянки.

Нагадаємо, МАУ скасувала рейси "Київ-Рим" і "Київ-Мілан" із 31 жовтня до 5 листопада.

Авіакомпанія скасувала рейси в Італію у зв'язку з  незатвердженим зимовим розкладом польотів з боку авіаційної влади Італії.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!