Запорізькі підприємства просять Януковича не допустити зупинки заводів

Четвер, 2 серпня 2007, 11:36

Конференція трудового колективу ВАТ "Запоріжсталь" прийняла звернення до прем’єр-міністра Віктора Януковича щодо ситуації навколо полігону шлакових відвалів "Балка Середня" в Запоріжжі.

Металурги висловили повне нерозуміння по суті прийнятої на позачерговій 15-ій сесії Запорізької облради звернення до центральних органів влади з вимогою зупинити всі види робіт і розробку відходів на полігоні. У своєму зверненні до прем’єр-міністра вони підкреслили, що зупинка робіт на полігоні хоч би на один день призведе до зупинки всіх металургійних підприємств, що складають і переробляють тут шлаки.

Запоріжсталівці вважають, що своїм рішенням облрада "грубо порушує закон і Конституцію України, незаконно втручається в господарську діяльність підприємства, що, по суті, є рейдерством з використанням екологічних важелів і переслідує елементарний переділ власності".

Трудовий колектив підприємства звернувся до Януковича з проханням в стислий термін покласти край нападкам на своє підприємство і захистити "Запоріжсталь". Працівники меткомбінату попросили прем’єр-міністра не допустити зупинки ВАТ "Запоріжсталь" і взяти ситуацію, що складається навколо їх підприємства, під особистий контроль.

Реклама:

Аналогічні збори трудових колективів пройшли й на інших підприємствах, зокрема, на Запорізькому заводі феросплавів, комбінаті "Дніпроспецсталь". За загальним рішенням їх учасників, 3 серпня щодо ситуації навколо "Балки Середньої" відбудеться загальна конференція трудових колективів металургійних підприємств Запоріжжя.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!