Мінпаливенерго допомогло СхідГЗК матеріально

Субота, 16 червня 2007, 17:13
Міністерство палива та енергетики виділило державному підприємству "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" 30 млн. грн. на технічне переоснащення.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

До речі, СхідГЗК досі не відновив роботу. "Йому не дозволено відновлювати роботу без належної ліквідації існуючих недоліків. Генеральний директор звільнений за приховування інформації", - цитує прес-служба заступника голови облдержадміністрації Віктора Сергєєва.

Як повідомляла "ЕП", глава Мінпаливенерго звільнив генерального директора ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" Петра Перькова за наслідками розслідування аварії на сірчанокислотній ділянці гідрометалургійного заводу.

Нагадаємо, викид кислотної хмари відбувся 11 травня на гідрометалургійному заводі, який є структурним підрозділом СхідГЗК. Причиною викиду, за даними прокуратури Дніпропетровської області, стала заміна фільтрів теплообмінника без зупинки виробництва, що є порушенням правил техніки безпеки.

Реклама:

Велика пляма почала пересуватися в прилеглий район з Жовтими Водами, і накрила близько п'яти сіл Пятихатського району, в яких проживає близько 1400 людей. У цих селах, а також у місті Жовті Води було припинене навчання дітей у школах і дитячих садках, оскільки в повітрі відчувався кислотний присмак.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!