Український ринок міцного алкоголю зростати не збирається

Четвер, 22 лютого 2007, 14:29

Цього року український ринок міцного алкоголю складе 32 млн. декалітрів. Такий обсяг ринку спостерігається вже протягом 3-4 років.

У той же час, передбачається поступове незначне скорочення ринку міцного алкоголю. Такий прогноз у четвер на прес-конференції зробив директор Асоціації СОВАТ Володимир Демчак.

Демчак підкреслив, що в Україні ринок міцного алкоголю зростати не буде.

"Ця тенденція спостерігається не тільки в нашій державі, але і в інших сусідніх державах, тому що споживачі переходять на алкоголь з меншим вмістом спирту", - сказав він.

"Я думаю, що ця тенденція характерна і для України. Серйозних обвальних змін я не припускаю, але поступове скорочення в якихось частках відсотку буде здійснюватися", - додав він.

Реклама:

Також директор Асоціації СОВАТ повідомив, що за підсумками минулого року частка нелегального алкоголю склала 18% (у 2006 році нелегальне виробництво скоротилося на 2%). І тут, на його думку, є над чим працювати, щоб частка нелегального алкоголю була близька до нуля.

"Ми до 2010 року плануємо скоротити частку нелегального алкоголю до 10%. Ми хотіли б бачити частку легального алкогольного ринку в межах 95-99%. Якби це удалося досягти разом з державою через визначені інструменти...", - підкреслив Демчак.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!