СКМ обіцяє в 2007 р. "вилізти" на міжнародний ринок капіталів, але не продавати себе

Понеділок, 12 лютого 2007, 14:41 -

Найбільший в Україні фінансово-промисловий холдинг "Систем Кепітал Менеджмент" в 2007 році планує поліпшити свою корпоративну структуру, підвищити її прозорість і активно бути присутнім на міжнародному ринку капіталів.

Про це повідомив фінансовий директор СКМ Роман Водолазський у ході третьої щорічної Міжнародної конференції інвесторів у Києві в понеділок.

"Не дивуйтеся, якщо почуєте про мільярдні угоди нашої компанії", - сказав він.

Водолазський нагадав, що недавно Перший український міжнародний банк, що входить у холдинг, розмістив великий випуск єврооблігацій.

Реклама:

"Сподіваюся, ви незабаром почуєте про великий синдикації холдингу", - повідомив фіндиректор СКМ про плановану нову угоду.

Він також підкреслив, що IPO не є кінцевою метою СКМ.

"IPO - не наша кінцева мета. Наша мета - підготуватися до IPO", - заявив Водолазський. За його словами, СКМ сьогодні не має наміру продавати активи, якщо тільки не буде дуже привабливих пропозицій.

Фіндиректор також уточнив, що компанія поки не планує переїжджати з Донецька в Київ, залишаючись ближче до своїх виробничих активів.

Говорячи про можливі покупки холдингу, він повідомив, що в СКМ цікавлять прокатні потужності в металургії, об'єкти в енергетичних, телекомунікаційних, фінансовому секторах і в сфері нерухомості.

За його словами інвестиційні плани СКМ до 2050 року перевищують 4 млрд. дол., у тому числі в гірничо-металургійному комплексі - 3,27 млрд., в енергетику - 405 млн., у фінансовому секторі - 500 млн., у телекомунікаціях - 260 млн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: