Костусєв посварив "Київненерго"

Вівторок, 9 січня 2007, 10:56 -

Антимонопольний комітет рекомендував АЕК "Київенерго" припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем на регіональному ринку передачі електроенергії місцевими електромережами.

Як передає прес-служба відомства, комітет з'ясував, що "Київенерго", виставляючи непередбачені додаткові вимоги безпідставно ухилялася від укладання з ТОВ "Центральна енергетична компанія" договору на передачу електроенергії.

У той же час, це товариство мало відповідну ліцензію на постачання промисловим підприємствам електроенергії за нерегульованим тарифом. Тобто, своїми діями монополіст фактично перешкоджав компанії-конкуренту в доступі на ринок.

"Антимонопольний комітет зобов'язав "Київенерго" усунути штучні бар'єри, оскільки обмеження конкуренції позбавило промисловців можливості обирати постачальників електроенергії. Про вжиті заходи компанія має повідомити нас протягом десяти днів", - наголосив голова комітету Олексій Костусєв.

Реклама:

АЕК "Київенерго" та ТОВ "Центральна енергетична компанія" закуповують електроенергію у ДП "Енергоринок" і є конкурентами на ринку постачання електроенергії споживачам, крім населення, у м. Києві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: