Bild: Часи російсько-німецького панібратства залишилися у минулому

Вівторок, 23 січня 2007, 12:44 -

Коментуючи зустріч німецького канцлера Анґели Меркель із російським президентом Володимиром Путіним, яка відбулася цими вихідними у Сочі, газета Bild з Гамбурга пише:

"Гарні відносини між Росією та Європейським союзом – в інтересах обох сторін. Часи російсько-німецького панібратства залишилися у минулому разом із відставкою Ґергарда Шредера з посади канцлера Німеччини. Анґела Меркель привнесла у відносини прагматизм. Їй йдеться лише про інтереси Німеччини і більше ні про що. Країні потрібні нафта і газ із Росії. Росіяни, у свою чергу, потребують німців як споживачів. Очевидно, саме це і роз’яснювала Меркель своєму російському колезі у Сочі. З іншого боку: без нормальних відносин між Москвою і Берліном Європі важко буде гарантувати стабільність", - зауважує Bild і веде далі:

"Але для того, аби вибудувати такі відносини, потрібно цивілізоване поводження обох сторін. У ці рамки аж ніяк не вписується нещодавнє припинення постачання нафти без жодного попередження. Про це теж не можна мовчати. Після приходу Анґели Меркель на посаду канцлера, інтереси Німеччини опинилися в надійних руках, оскільки вона робить ставку не стільки на почуття, скільки на здоровий глузд", - вважають оглядачі газети Bild.


Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: