В Україні під Новий рік тимчасово з'явиться м'ясо з Польщі

Понеділок, 25 грудня 2006, 17:06

Державний департамент ветеринарної медицини затвердив рішення про тимчасовий дозвіл експорту м'яса й м'ясних продуктів в Україну одному з польських м"ясопереробних підприємств - Ubojnia Drobica "Piorkowscy.

Як повідомили в прес-службі Держдепартаменту ветмедицины України, за результатами повторного розгляду матеріалів аудиту й інспекції, українська сторона як виняток дозволить тимчасово - до 25 січня 2007 року - експорт м'яса та м'ясопродуктів зазначеному підприємству при наявності оригіналів ветеринарних свідоцтв погодженого сторонами зразка.

Тимчасовий дозвіл передбачає, що експортовані сировина й готова продукція отримані з тварин, вирощених на території Польщі, а ввезення вантажів здійснюється лише через пункти пропуску "Краковець" й "Ягодин".

Нагадаємо, 26 березня Держветслужба ввела тимчасову заборону на ввезення м'яса й м'ясопродуктів з Польщі у зв'язку з "кількаразовими випадками надходження цієї продукції без відповідних ветеринарних документів".

Реклама:

У травні відбулися переговори ветеринарних і митних служб двох країн, у результаті яких були визначені умови ввезення м'яса й м'ясопродуктів з Польщі в Україну.

На початку листопада українськими фахівцями був завершений аудит польських м"ясопереробних підприємств. Державна ветеринарна служба заявила про негативні результати перевірки українськими фахівцями польських м'ясокомбінатів, підкресливши, що не має наміру дозволяти поставки м'яса й м'ясопродуктів до завершення усунення виявлених у ході перевірок порушень.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!