Порошенко бачить, як хтось з коаліції накладає лапу на державні банки

Понеділок, 25 грудня 2006, 17:22

Голова комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності, член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко заявляє про ризик дестабілізації банківської системи.

Про це він сказав, коментуючи ухвалення Верховною Радою змін до Закону "Про банки і банківську діяльність", повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Мені неприємно, що знову хтось намагається силою проводити через парламент абсолютно лобістські зміни, намагаючись дестабілізувати банківську систему", – заявив, зокрема, Порошенко.

"Все це витікає лише з одного – комусь дуже хочеться забрати ресурси державних банків і спрямувати їх на кредитування лобістських проектів когось із членів коаліції, наближених до уряду", – сказав він.

Реклама:

"На перший погляд, мова йде виключно про управління державними банками ("Ощадбанком" та "Укрексімбанком"), однак насправді йдеться про дестабілізацію всієї банківської системи і контроль над ресурсами державних банків, в тому числі і над ресурсами українських вкладників. Обсяг цих ресурсів можна собі уявити – наприклад, відділення Ощадбанку є в кожному селі і дуже часто люди не мають йому альтернативи. Крім того, існує соціальна проблема "Ощадбанку", яку потрібно вирішувати – це компенсація заощаджень громадян", - наголосив Порошенко.

Якщо такі зміни до Закону "Про банки і банківську діяльність" набудуть чинності, з’явиться реальна загроза падіння рейтингів цих двох банків, а отже, – загроза інтересам вкладників, попереджає народний депутат.

Порошенко також висловив переконання, що на зміни до закону про "Банки та банківську діяльність" буде накладено вето президента.

" Тим часом слід знайти порозуміння з БЮТ, щоб не лити воду на млин "антикризової коаліції", – сказав Порошенко, додавши, що, "Ощадбанк" та "Укрексімбанк", як звичайні комерційні банки, мають бути незалежними від уряду і інших джерел впливу.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!